Het tweede seizoen in 2de Nationale werd sportief een topper. Als kleine club behaalden we de 3de plaats na het (bijna) ongenaakbare Assebroeke en SJ Dour, één van de best voetballende ploegen waar we ooit tegen hebben gespeeld.
Als coach beleef ik nog meer voldoening aan het seizoen omdat we alles hebben kunnen realiseren met een budget dat 10 tot zelfs 20 maal lager ligt dan dat van andere clubs.
Twee van onze spelers werden zelfs opgeroepen in de voorselectie van de Nationale ploeg als voorbereiding van het WK in Rusland.
Het verbaast me dan ook niet dat er langs alle kanten, met financiële beloftes, aan onze spelers wordt getrokken. Wij stellen er vriendschap tegenover en dat is onbetaalbaar.
Ondertussen werken we achter de schermen hard om onze club, zowel sportief al extra-sportief, steviger in het zadel te zetten.
Zo is er vanaf het nieuwe seizoen samenwerking met clubs uit het veldvoetbal om de jeugd de kans te geven kennis te maken met het zaalvoetbal. Hierdoor zal de All Blacks-familie alleen maar groter worden.
Wat onverwachts kregen we de vraag of we interesse hadden in promotie naar 1ste Nationale indien er plaats zou vrijkomen. Uiteraard nemen we de uitdaging aan indien de opportuniteit zich zou voordoen. Als competitiesporter moet je steeds het hoogste nastreven en dat is wat we als club altijd hebben gedaan en altijd zullen blijven doen.
Kijk maar eens naar het Nieuw-Zeelandse rugbyteam ALL BLACKS. Dat zijn allerminst “eitjes”.
Onze naam is niet voor niks gekozen.