Dat het een ongeluksdag zou worden was in de namiddag al duidelijk.  Ik kreeg de uitslag van de de klacht van de openingswedstrijd van het seizoen tegen Chievo La Louvière.

Hierin bevestigt de BZVB dat een scheidsrechter de uitslag van een wedstrijd opzettelijk mag beïnvloeden, dat hij spelers zonder reden mag uitschelden, zonder enige aanleiding gele kaarten mag geven enz.  En bovendien mag ik er nog voor betalen ook.  Ben 48 jaar met voetbal bezig maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.  De schande voorbij.

De wedstrijd tegen Hassania zou een vervolg zijn aan de klucht.

De ref had enkel een zwarte en een fluogele uitrusting bij.  Aangezien hij van oordeel was dat Hassania in het geel speelde verplichte hij ons als bezoekers om van uitrusting te wisselen.   En voor de eerste keer in 9 jaar had ik onze tweede uitrusting niet bij.  De man kende duidelijk de betekenis “All Blacks” niet. Een forfait dreigde want hij wou absoluut niet dat we in het zwart speelden.  Toen Hassania in witte uitrusting opdook konden we toch spelen en was hij zo sportief om fluogeel aan te trekken.

Toffe wedstrijdvoorbereiding.

De wedstrijd begon vrij gelijk opgaand en na 5’ konden we de 0 – 1 scoren.  We speelden verdedigend zeer compact. Hassania vond amper openingen en probeerde te vergeefs onze doelman te verschalken met afstandsschoten. Dan maar een toevlucht nemen in kunstduiken en de ref beloonde de duiksport telkens met een fout tegen ons.  Zo stonden we 15’ op 5 fouten en was het bibberen om zonder 10-metertrap de rust te halen. In de 22’ werd een duidelijke fout gemaakt op één van mijn spelers, maar kregen we toch de 10-metertrap tegen. Onze doelman kon de bal nog raken maar toch hingen de bordjes gelijk. Net voor het rustsignaal klommen we toch opnieuw op voorsprong 1 – 2. De score had echter veel hoger moeten zijn want we misten scherpte voor doel wat ons na de rust zuur zou opbreken.

Het spelbeeld veranderde niet na rust maar in  8’ ging één van de afstandsschoten, na te zijn afgeweken, toch in doel 2 – 2.  We waren amper van de opdoffer bekomen of we kregen na een geharrewar voor doel de 3 – 2 binnen. Voor het eerst in de wedstrijd stonden we op achterstand. In 20’ werd het nog erger toen opnieuw een ingebeelde fout een vrije trap opleverde die mooi werd binnengeschoten  4 – 2.

2’ voor tijd konden we nog de aansluitingstreffer scoren 4 – 3 en werd alles nog gedaan om een gelijk spel uit de brand te slepen. In de slotseconde liepen we nog op een counter en lag de einduitslag 5 – 3 definitief vast.

We speelden zeker geen slechte wedstrijd en waren verdedigend zeer sterk. Aanvallend kan en moet het veel beter. Opnieuw worden we in de zeik genomen en liggen enkele foutieve beslissingen aan de basis van enkele kantelpunten in de wedstrijd.    

Ondanks het feit dat onze kern sterker is dan vorig seizoen behalen we slechts 2 punten op 6. We ontbreken momenteel een tikkeltje geluk en scherpte.  Hopelijk slaat de motor volgende week aan want we zijn het niet gewoon om aan de staart van het peloton te bengelen.