Vandaag stond de streekderby tegen Hove op het programma.  Hove heeft tal van gekwetste basisspelers maar bracht toch een degelijk ploeg op de been. Wij halen dit seizoen absoluut ons normale niveau niet ondanks de kern versterkt werd in het tussenseizoen.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen we in de aanval en creëerden een paar kansen die telkens gemist werden of gered werden door de bezoekende doelman. Toch konden we de 1 – 0 scoren en halverwege de eerste helft scoorden we de 2 – 0.  Hove kreeg in de eerste helft amper een kans en nam zijn toevlucht tot afstandsschoten.  Net voor rust scoorden ze toch de aansluitingstreffer,  na een eerste uitgespeelde kans.  Met 2 – 1 gingen we de rust in.

In de tweede helft blonken bij de doelmannen uit in het stoppen van kansen en bleef het spannend. 10 min voor tijd scoorden we de geruststellende 3 – 1 en kwam de zege niet meer in gevaar. Het was geen hoogstaande wedstrijd maar wel faire strijd van de eerste tot de laatste seconde.  Gelukkig konden we de punten thuis houden.

Volgende week spelen we opnieuw thuis en nu tegen leider Familie La Louvière die vandaag wonnen tegen MFC Rebecq.  Laat dat nu juist de ploeg zijn waar we vorige week een flinke bolwassing kregen. In onze reeks kan blijkbaar iedereen van iedereen winnen.  De leider heeft momenteel slechts 5 wedstrijden gewonnen op 7. Vorig jaar verloor de kampioen in onze reeks maar 2 wedstrijden in een heel seizoen.  De reeks is in het algemeen sterker dan vorig jaar.