Met Futsal Evere kregen we in de tweede ronde van de Beker van België, een ploeg op bezoek met 7 punten uit 7 wedstrijden in 2de Nationale B.

Wij staan met evenveel punten uit evenveel wedstrijden in de A reeks.  Het beloofde dus een gelijk opgaande match te worden, wat het ook was. Toch creëerden we meer doelkansen dan Evere en na 15 min stond e 1 – 0 op het bord.  In de 18’ scoorden we de 2 – 0 en hadden we de wedstrijd onder controle.  In de 23’  liet de ref Evere verder spelen terwijl de bal duidelijk over de zijlijn was gegaan. Wij bleven staan en de 2 – 1 hing tegen de touwen. Met die stand gingen we de rust in.  Er werd op gedrukt om talrijke balverlies te beperken maar toch viel de gelijkmaker en werd het spannend.  Evere is een ploeg met veel beweging maar zuiver technisch zijn ze minder. Na 10’ klommen we opnieuw op voorsprong en verzuimden we de wedstrijd lam te leggen.  All Blacks kent, zoals steeds, slechts één soort spel en dat is aanvallen.  Na een balverlies door een gemiste doelkans scoorde Evere opnieuw de gelijkmaker met nog 3’ op de klok. Opnieuw trokken we het laken naar ons toe en met nog 1 min op de klok scoorden we de 4 – 3 .  Evere zat dan al fysiek door zij beste krachten en zo sloten we de wedstrijd winnend af. We speelden zeker geen sterke partij, leden te veel balverlies en misten tal van doelrijpe kansen.

De ref floot een prima partij en ik zou elke week blij zijn met dergelijke goeie ref; op 1 foutje na dat ons een tegendoelpunt kost. Het begint een gewoonte te worden.