RP Morlanwelz staat laatste in de stand maar een verplaatsing naar daar is nooit makkelijk. Vorig seizoen werd de wedstrijd nog gestaakt en wonnen we met forfaitcijfers.

De BZVB had een ref uit 1ste nationale aangeduid en de man deed het uitstekend. Ook zat er een controleur in de tribune om een herhaling van vorig seizoen te voorkomen. De wedstrijd verliep aanvankelijk vrij gesloten en het duurde tot de 18′ voor we de score konden openen 0-1. In de 20ste minuut hingen de bordjes gelijk en met die stand gingen we de rust in.

Na de rust kwamen we zelfs op 2-1 achterstand maar vanaf dan sloeg de motor echt aan. Via een knappe vrije trap klommen we op 2-2 en twee prachtige doelpunten liepen we 2-4 uit met nog 5 minuten te spelen. Morlanwelz ging met vliegende keeper spelen en kon de aansluitingstreffer scoren. Met nog 1 minuut te gaan legden we de eindstand vast. Morlanwelz had ondertussen al 4 gele kaarten geslikt en de reacties na de match hoorden opnieuw niet thuis in het voetbal. De controleur zag het met lede ogen aan. 

We boeken een belangrijke overwinning en blijven op de 6de plaats staan. Stilaan kunnen we beginnen omhoog te kijken en is een degradatieplaats voorlopig weg. Toch met de voeten op de grond blijven en proberen een reeks neer te zetten.

Volgende week wordt al een zware thuiswedstrijd tegen Magic Thulin, de 4de in de stand. Een week later trekken we naar Moratex Lebbeke, de virtuele leider in de stand.