Vandaag trokken we naar één van de co-leiders Lebbeke. Door tal van kwetsuren uit het veldvoetbal kregen weer slechts 6 fitte spelers op het blad. We speelden één van onze beste wedstrijden in maanden maar toch besliste weer 1 man over het resultaat.  Het begint lachwekkend maar schrijnend te worden.  Ik begin ook op een afgezaagde grammofoonplaat te lijken, maar dit was weer de schande voorbij.  Zelfs bij Moratex gaven ze eerlijk toe geen aanspraak te kunnen maken op een punt en geholpen te zijn door de man met de fluit en zijn rare hersenkronkels. We begonnen in vliegende vaart aan de wedstrijd en na 3’ stond de 0 – 2 al op het bord. Moratex is een ploeg met veel beweging en looplijnen maar ze werden zeer goed opgevangen en onze omschakeling was telkens dodelijk. Men mocht blij zijn dat hun doelman met zijn lange armen en benen een grote reikwijdte had want een 0 – 5 of 0 – 6 ruststand had er zeker ingezeten. Toch was het maar 0 – 3.

Na rust bleef die stand tot halverwege de helft op het bord maar via een afgeweken bal werd het toch 1 – 3. Geen man overboord want we hadden de wedstrijd goed onder controle. In de 18’ zet een van de spelers van Moratex een sliding in die ontweken wordt.  Terwijl hij op de grond ligt haalt hij de bal uit onze verdediger zijn voeten en de ref fluit………….strafschop. Ik dacht dat Sinterklaas pas op 6 december kwam.  De strafschop wordt gestopt door onze doelman maar de rebound wordt binnengetrapt door een speler die nog voor de strafschop werd genomen,  al meer dan 1 meter in de cirkel stond 2 – 3. In minuut 19 scoren we de 2 – 4 maar worden  na een aantal denkbeeldige ingrepen op 5 fouten gezet en wordt de intentie van de man met de fluit duidelijk. Op dat ogenblik wordt verdedigen moeilijk en is de concentratie volledig zoek omdat we meer met de ref bezig zijn dan met de wedstrijd. Met nog 2’ op de klok valt de 3 – 4 en 4 – 4 en maakt Moratex ook zijn 5de fout en krijgt een speler van Moratex de rode kaart.  Onze vrije trap wordt door een veldspeler al duikend met de arm van doel weggeslagen waarna de ref de wedstrijd affluit en ons zo een strafschop en een mogelijke overwinning ontneemt.  Dan heb ik het nog niet over 3 fouten waarbij opzettelijk over de bal wordt getrapt om mijn spelers te kwetsen en een vliegende trap met gestrekt been op 1,5 meter hoogte.  Moet allemaal kunnen als je de wedstrijd wil beïnvloeden.

We speelden een bere-wedstrijd maar worden opnieuw niet beloond. De teller van gestolen punten staat op 6. Ik bedoel dan ook gestolen punten en niet verloren punten ! Vanaf volgende week gaan we dan ook al onze wedstrijden op beeld vastleggen. Ik heb altijd respect voor de moeilijke taak die een ref heeft.  Hij kan en mag fouten maken want spelers en coaches doen dat ook en dat is nu eenmaal menselijk.  Bij thuiswedstrijden zorgen wij er steeds voor dat de man niets te kort komt. In ruil had ik graag EERLIJKHEID en CORRECTHEID.