Voor de Beker kregen we vandaag 3de nationaler V-Boys Veltem op bezoek. Via aan krantenartikel lazen we dat ze uit waren op een stunt en een ronde verder wilden bekeren.

Veltem is een ploeg die stevig in blok speelt en probeert gebruik te maken van aanvallende fouten van de tegenpartij. De wedstrijd verliep redelijk gelijk al kregen wij toch een aantal goeie kansen,  maar scoren is de laatste tijd echt wel een probleem.  We moeten meestal zwoegen om ons technisch overwicht ook daadwerkelijk in doelpunten om te zetten.  Uiteindelijk scoorden we een prachtig doelpunt en was de score geopend 1 – 0. We bleven gaan om de marge wat groter te maken maar na een gemiste kans liepen we op een vlijmscherpe counter en hingen de bordjes gelijk 1 – 1.  Met die stand gingen we ook de rust in.

Na de pauze liepen we vlot tot 3 – 1, waarna Veltem opnieuw de aansluitingstreffer scoorde 3 – 2. Even werd het nog spannend omdat we in de laatste 5 minuten een aantal vrije trappen tegen kregen net voor het strafschopgebied.   De perfect opgestelde muur en de reflexen van onze doelman wisten de pogingen van Veltem telkens onschadelijk te maken. In een omschakelmoment misten we nog een reuze kans op 4 – 2 maar uiteindelijk lag de 3 – 2 eindstand vast. Voor de toeschouwers was het een aangenaam kijkstuk dat spannend bleef tot het eindsignaal, maar met een verdiende winnaar.  

In de volgende ronde trekken we op 3 jan 2020 naar ADSLMJF FLEMALLE, een ploeg uit de middenmoot van 1ste klasse,  wat zeker een heel harde noot wordt om te kraken.

Volgende week spelen we opnieuw thuis tegen Wemmel voor de competitie.